Filmpje: SpaceX’ Starship explodeert tijdens test

Laurien Onderwater

01 June 2020 14:59

Spacex Starship

You win some, you lose some. Op 29 mei, op de vooravond van de Crew Dragon-lancering, explodeerde het Starship SN4 van SpaceX.

Het was dit weekend feest voor SpaceX. Het ruimtetransportbedrijf lanceerde succesvol zijn Falcon 9-raket met de Crew Dragon-capsule met aan boord Bob Behnken en Doug Hurley. Inmiddels zijn de NASA-astronauten veilig aangekomen bij het ISS en kan hun missie beginnen.

Maar de avond ervoor moet CEO Elon Musk minder blij zijn geweest. Op de testbasis in Boca Chica, Texas explodeerde namelijk ‘zijn’ SN4: een prototype van SpaceX’ toekomstige Starship. Dit wordt een herbruikbare tweetrapsraket met als doel passagiers en vracht te vervoeren naar een baan om de aarde, naar de maan en zelfs Mars.

SpaceX testte de Raptor-raketmotor voor de vierde keer (SN1 tot en met SN3 gingen hem voor) toen hij om nog onbekende redenen explodeerde. En daar zijn natuurlijk beelden van:

Het Starship-programma staat overigens los van het Crew Dragon-project.

Bronnen: Gizmodo, Astroblogs

Beeld: SpaceX

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Filmpjes