Hebben: LEGO presenteert Apollo 11-maanlander

Laurien Onderwater

31-05-2019 15:59:48

LEGO apollo 11 maanlander

Speciaal voor het Apollo 11-jubileum brengt de Deense speelgoedfabrikant, in samenwerking met de NASA, een LEGO-set uit van maanlander Eagle.

Op 20 juli is het vijftig jaar geleden dat de Eagle op het maanoppervlak landde, een legendarisch moment. Om dat tiende lustrum te vieren, heeft LEGO een uit 1087 stenen bestaand model onthuld van de Apollo 11-maanlander. Gevalletje: hebben.

Lees ook:

Eagle has landed

De set is 20 x 22 x 20 centimeter groot en wordt geleverd met astronautenfiguren (die dus Neil Armstrong en Buzz Aldrin moeten voorstellen). Daarnaast bestaat hij uit een model van het maanoppervlak (een grijze plaat) inclusief kraters, voetafdrukken, een vlag en zelfs een replica van de gedenkplaat die Armstrong en Aldrin achterlieten op het oppervlak.

Verder beschikt de LEGO Apollo 11 Maanlander ook over een stijgtrap (die op de maan te pletter is geslagen), een daaltrap (die op nog precies dezelfde plek staat als waar hij vijftig jaar geleden is achtergelaten), een camera die open kan, laserluiken en een ladder. Een gedetailleerd stuk speelgoed dus.

De maanlanding vond dan wel op 20 juli plaats, maar gelukkig hoef je niet tot die dag te wachten voor je de set kunt kopen. De NASA Apollo 11 Maanlander is namelijk vanaf 1 juni al verkrijgbaar voor €99,99. Je kunt hem dan hier bestellen.

In KIJK 7/2019 (een extra dik nummer!) lees je meer over de verschillende Apollo-missies. Deze editie ligt vanaf 20 juni tot en met 17 juli in de winkel.

Bronnen: New Atlas, Space

Beeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws