360 graden filmpje toont acrobatische kunsten van piloot

Laurien Onderwater

09-08-2017 16:00:46

Warbird

Je kunt nu vanuit je luie stoel ervaren hoe het als acrobatisch piloot moet zijn om allerlei manoeuvres uit te voeren in een T-6 Warbird. Bekijk het filmpje!  

Hoe gaaf moet het zijn om als piloot allerlei acrobatische kunstjes met je vliegtuig te kunnen? Best wel tof, lijkt ons zo. En daar zullen genoeg filmpjes over te vinden zijn op YouTube, maar onderstaande video biedt een heel ander perspectief: in 360 graden. Dus zet je virtual reality-bril op of beweeg zelf je telefoon terwijl je dit filmpje bekijkt. (En als je het filmpje op je computer bekijkt, kun je klikken op de cirkel linksboven in het scherm en zodoende het beeld verslepen).

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

T6-Warbird

Nadat het Aeroshatic Aerobatic-team opstijgt in formatie, tonen hun T-6 Warbirds de eerste drie manoeuvres die tijdens een vliegshow worden uitgevoerd. En terwijl ze een looping maken, realiseer je je hoe gaaf dat voor de piloot wel niet moet zijn.

De T-6 Warbirds zijn overigens lesvliegtuigen die voornamelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog werden gebruikt. Het Amerikaanse bedrijf North American Aviation bouwde de propellervliegtuigen in de jaren dertig, waarna ze wereldwijd operationeel waren tot en met de jaren zeventig. En nu zijn ze voor ervaren vliegers te huur of sloven de Warbirds zich uit op vliegshows.

Bron: Popular Mechanics

Lees ook:

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis