Welsh dorp zat zonder internet dankzij oude tv

Laurien Onderwater

2020-09-23 12:00:00

Welsh dorp Aberhosan

Achttien maanden lang hadden inwoners van Aberhosan, Wales elke ochtend om klokslag zeven uur internetproblemen.

Je kon de klok erop gelijk zetten. Elke ochtend om zeven uur ervoeren inwoners van het Welsh dorp Aberhosan problemen met hun internetverbinding. En dat anderhalf jaar lang. Het moet voor een hoop frustraties hebben gezorgd. Niet alleen onder de inwoners van het 400 koppen tellende dorp, maar ook onder de vaklui die maar niet de vinger op de wond konden leggen.

Lees ook:

Tweedehands televisie

Werknemers van de internetprovider waren al meerdere keren langs geweest om de problemen te verhelpen. Het team voerde verschillende reparaties uit en verving een internetkabel, maar niks mocht baten. De boosdoener werd eindelijk gevonden toen ingenieurs van het hoofdkantoor naar Aberhosan afreisden om elektrische stoorzenders op te sporen.

Het bracht hen naar het huis van een ouder echtpaar dat een tweedehands beeldbuis bezat. ‘s Ochtends om zeven uur zette het stel, dat anoniem wil blijven, de tv aan. Dit veroorzaakte een uitbarsting van ‘elektrische ruis’ die het internet in de buurt verstoorde. Zodra de bewoners erachter kwamen dat zij zorgden voor de maandenlange internetproblemen, deden ze de oude kijkdoos de deur uit.

De internetprovider waarschuwt dat buitenverlichting en zelfs magnetrons een impact kunnen hebben op internetverbindingen. De dienstverlener adviseert bewoners dan ook om ervoor te zorgen dat hun elektrische apparaten zijn gecertificeerd en voldoen aan de huidige Britse normen.

Bronnen: The Guardian, Bright

Beeld: CC BY-SA 2.0

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

KIJK editie 11 - 2021
Nieuwste editie

Met onder andere: Worden robots ooit autonoom? - Bijdehante beestjes - Tech-toys