Waarom we analoge technologie weer waarderen

KIJK-redactie

05-12-2017 10:59:20

analoog

Door de digitale revolutie heeft analoge technologie lang in het verdomhoekje gezeten. Maar opeens is analoog weer hip, cool en trendy. Welkom terug, fotorolletjes, langspeelplaten en bordspellen!

Analoge technologie is bezig met een heuse comeback. De verkoop van vinyl groeit al jaren harder dan die van cd’s, met wereldwijd tientallen miljoenen verkochte lp’s per jaar. Cassettebandjes laten elk jaar stijgende verkoopcijfers zien. Bordspellen zijn populairder dan ooit, met miljoenen dollars aan investeringen op Kickstarter. Ouderwetse analoge fotocamera’s en dito rolletjes film vormen een bloeiende nichemarkt. Zelfs onlinewebshops, zoals Amazon, beginnen fysieke boekhandels.

Elk jaar worden er wereldwijd tientallen miljoenen langspeelplaten verkocht. Volgens liefhebbers klinkt het analoge geluid van platen beter dan de digitale perfectie van cd’s en mp3’s.

Wat is hier aan de hand? Zijn we de snelheid van digitale innovaties moe aan het worden en maken we een analoge pas op de plaats? Of heeft analoge technologie iets dat haar digitale evenknie niet heeft?

Dit is het begin van het artikel ‘Comeback’ te vinden in KIJK 1/2018. Deze editie ligt in de winkel vanaf 14 december tot en met januari.

Je kunt het artikel ook op Blendle (€) lezen.

Tekst: Hidde Tangerman

Meer informatie:

Ouderwets bordspellen spelen? Die koop je hier: Bordspellen, kaartspellen, educatieve spellen, reisspellen en meer….
En ga voor bladmuziek, muziekinstrumenten en vinyl naar MusicShopEurope.nl

KIJK 12/2017Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Artikelen

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis