Productie Apple’s AR-bril gaat tweede fase in

Laurien Onderwater

07 January 2021 14:00

Apple Glass

Vorig jaar mei werd bekend dat het Amerikaanse bedrijf een augmented reality-bril op de markt gaat brengen. Die zou in 2022 te koop moeten zijn.

Apple is lekker bezig. Vorig jaar mei lekte een YouTuber uit dat het elektronicabedrijf hard werkt aan een slimme bril, in oktober 2020 kondigde Apple zijn nieuwste smartphone, iPhone 12, aan en een paar maanden later maakte het ook bekend een koptelefoon met actieve ruisonderdrukking te maken. O ja, en in 2024 moet er ook nog een Apple Car op de markt komen.

Over die slimme bril bleef het ondertussen een tijdje stil, maar nu meldt de Taiwanese website Digitimes dat de Apple Glass de tweede productiefase ingaat. De site baseert zich daarbij op bronnen uit de toeleveringsketen.

Lees ook:

Apple Glass

De Apple Glass is een augmented reality-bril. Augmented reality is je zicht op de werkelijkheid aangevuld met computerbeelden. Een routeplanner, bijvoorbeeld, kan door de bril worden geprojecteerd op de straatstenen voor je neus. Of je ziet een pop-up van een e-mail die zojuist in je inbox is beland. Google bracht jaren geleden al zo’n AR-bril op de markt, maar die is geflopt.

Apple werkt al enige tijd aan de smart glasses, maar nu zou de volgende stap in het productieproces zijn gezet. Wat die stap precies inhoudt, is niet duidelijk. Wel meldt website iCreate Magazine dat Apple zich momenteel vooral richt op het verbeteren van het gewicht en de batterijduur. 

Na de tweede productiefase komt de fase waarin er een prototype van de Apple Glass wordt ontwikkeld. Dit zou zo’n zes tot negen maanden in beslag nemen. Dit jaar zal de slimme bril dus nog niet te koop zijn, maar wellicht in 2022. De diehard Apple-fans moeten dus nog even geduld hebben.

Bronnen: Digitimes, iCreate Magazine

Beeld: YouTube/Newsthink

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws