Binnenkort te koop: de koolstof-smartphone

Laurien Onderwater

27 February 2020 13:12

Carbon Mobile koolstof smartphone

Het Duitse bedrijf Carbon Mobile brengt een lichtgewicht telefoon op de markt met een koolstof behuizing.

The bigger, the better lijkt het credo te zijn van veel smartphone-ontwikkelaars. Elke nieuwe versie is weer een stukje groter dan zijn voorganger. En groter betekent vaak ook zwaarder. Zo weegt de iPhone 11 Pro 188 gram en de Pro Max 226 gram. De forse Samsung S20 Ultra weegt 221 gram schoon aan de haak. Dat moet veel lichter kunnen, vond het Duitse Carbon Mobile. Daarom ontwikkelde het bedrijf een smartphone die slechts 125 gram weegt.

Lees ook:

Carbon Mobile

De Carbon 1 Mark II is zo licht dankzij de behuizing die van koolstofvezel is gemaakt. De smartphone is 153 millimeter lang, 74 mm breed en 6,3 mm dik. Verder beschikt hij over een 3050 mAh-accu, een 6 inch amoled-scherm, een MediaTek Helio P90-processor, een werkgeheugen van 8GB en 128GB opslag. 

Dat zijn niet echt bijzondere features. Sterker nog, de koolstof behuizing brengt ook een paar nadelen met zich mee. Koolstofvezel kan namelijk hitte slecht verspreiden, waardoor het hulsel snel opwarmt. Ook krast het sneller dan bijvoorbeeld glas.

Toch denkt Carbon Mobile een niche markt te hebben gevonden voor mensen die veel waarde hechten aan een lichtgewicht smartphone. Of het idee van het Duitse bedrijf daadwerkelijk zal aanslaan, moet nog blijken. Eind dit jaar is de telefoon in Nederland te koop. Hij gaat 799 euro kosten.

Bronnen: Carbon Mobile, Tweakers, Bright

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws