Apparaatje dat auto’s zelfrijdend maakt van de baan

Naomi Vreeburg

2016-11-18 10:00:23

comma one

Van Comma One werd beweerd dat het een normale auto heel gemakkelijk zelfrijdend kon maken. Gaaf! Maar we hebben te vroeg gejuicht.

In de rubriek Bites van KIJK 12/2016 spreken we over het slimme doosje van George Hotz dat een productieauto kan omtoveren tot zelfrijdend en zelflerend vehikel. Volgens ons een veelbelovende techniek, maar helaas: toen de editie al lang en breed bij de drukker lag, kregen we van een oplettende websitebezoeker te horen dat het project van Hotz is gecanceld.

Dit liet de voormalig hacker weten op het officiële Twitteraccount van Comma.ai. Hotz besloot het apparaatje Comma One niet verder te ontwikkelen na een brief te hebben ontvangen van de National Highway and Traffic Safety Administration (NHTSA). Deze organisatie wilde dat Hotz vijftien vragen beantwoordde over het felgroene doosje voordat het op de markt mocht worden gebracht.

In plaats van de NHTSA van reactie te voorzien, trok Hotz de spreekwoordelijke stekker uit het apparaat om zich “op andere producten en markten te richten”, want een leven waarin hij moest “dealen met regulators en rechters” zag hij niet zitten. Opmerkelijk en jammer.

Bron: TechCrunch


Meer Nieuws

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.