Techionista: Filmscript geschreven door A.I.

KIJK-redactie

12-06-2016 14:09:10

filmscript

Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: dit is een film van kunstmatige intelligentie

Wie weleens heeft zitten experimenteren met tekstvoorspelling op zijn of haar smartphone, weet dat die suggesties meestal nogal te wensen over laten. Als je de voorspellingen hun gang laat gaan, krijg je conversaties die sterk de indruk wekken dat je met je snufferd in de paddo’s hebt gehangen. En dat zette de makers van de korte film Sunspring aan het denken. Wat zou er gebeuren als je een heel filmscript laat schrijven door kunstmatige intelligentie?

Oftewel: men neme een neuraal netwerk en voedt dat met heel veel bestaande filmscripts. Op basis daarvan kan het netwerk zelf een nieuw script maken. En dat… leidde tot deze ronduit bizarre korte film. Tenenkrommend om naar te kijken, en werkelijk geen touw aan vast te knopen. Maar toch… het blijft een vet experiment.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis