Hyperloop One onthult 9 mogelijke routes door Europa

Laurien Onderwater

07 June 2017 13:00

Hyperloop One

De startup Hyperloop One heeft routes gepresenteerd die in aanmerking komen voor een verbinding. En Nederland dingt mee. 

De Hyperloop wordt beetje bij beetje meer werkelijkheid. Zo schreven we een aantal weken terug al over de samenwerking tussen HARDT Global Mobility en BAM die de testfaciliteit gaan bouwen. En gisteren presenteerde Hyperloop One in Amsterdam 9 Europese routes die in aanmerking komen om een Hyperloop-verbinding te krijgen.

De kandidaten

In april maakte de startup al de potentiële Amerikaanse routes bekend, en nu heeft het bedrijf ook de kandidaten voor Europese trajecten bekendgemaakt. De voorgestelde routes zouden de passagiers- en vrachtvervoerstijden aanzienlijk kunnen verminderen. Hyperloop One’s panel van deskundigen overwegen de volgende 9 routes:

41 minuten

Goed nieuws voor ons: Nederland zit er ook tussen met een route van 428 kilometer lang. De trein zal de steden Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Den Bosch, Arnhem en Lelystad aandoen. En daar zou de Hyperloop slechts 41 minuten over doen.

Het Verenigd Koninkrijk komt zelfs drie keer voor in de lijst: een route om de noordelijke steden te verbinden, eentje om noord en zuid te verbinden, en tot slot een traject van Schotland naar Wales. Duitsland spant de kroon met een route, langs de grootste steden, van bijna 2000 kilometer lang.

Een van de hoofdsprekers aanwezig op het event in Amsterdam was Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. Zij liet weten dat ze binnen nu en een maand wil hebben onderzocht of een testlocatie voor de hyperloop in Nederland haalbaar is. Als mogelijke plek hiervoor wordt aan Flevoland gedacht.

Bronnen: Hyperloop One, ANP, Engadget

Beeld: Hyperloop One

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer (geen verzendkosten). Abonnee worden? Dat kan hier!


Meer Nieuws