ISS van LEGO, kleinste telefoon en de multilamp

KIJK-redactie

19-03-2020 10:59:24

telefoontje

Het Internationaal Ruimtestation (ISS) van LEGO, World’s Smallest Phone en de Dyson Lightcycle Morph: een selectie van de gadgets die we bespreken in KIJK 4/2020.

Telefoontje

telefoontje

Er zit een grens aan journalistieke integriteit. Als Firebox zegt dat de World’s Smallest Phone écht de kleinste telefoon ter wereld is, dan moet je dat gewoon aannemen. En als de gadgetgroothandel dan ook nog beweert dat het toestel daadwerkelijk functioneert, gewoon kan bellen en sms’en, een geheugen van 32 gieg heeft, dual sim ondersteunt, een micro-SD-kaart kan inslikken én de batterij kan opladen via een micro-USB-kabel, dan geloof je dat. Voor 30 euro moet je niet gaan factchecken.

Bestellen op www.firebox.com

864 steentjes

telefoontje

Eén Internationaal Ruimtestation (ISS) van LEGO. Twintig bij eenendertig bij negenenveertig centimeter groot. Achthonderdvierenzestig steentjes. Acht verstelbare zonnepanelen. Twee roterende armen en één verstelbare Canadarm2. Inclusief drie minivrachtschepen en twee astronaut-microfiguren. Plus een bijbehorend boekje van honderdachtenveertig pagina’s. Nog geen vijfenzeventig euro. Eén grote must-have.

Productnummer 21321 op www.lego.com

Multilamp

telefoontje

Hoeveel lampen heeft een huis nodig? Misschien slechts eentje. De Dyson Lightcycle Morph kan namelijk op allerlei manieren worden geprogrammeerd. Van studiemodus tot relaxmodus, van boostmodus tot ontwaakmodus, van slaapmodus tot afwezigheidmodus. En dan hebben we de infraroodbewegingssensor en de omgevingslichtsensor en de daglicht-tracking nog niet genoemd. Kost 549 euro voor een bureauversie en 749 euro voor een staande variant – maar waarschijnlijk heb je er dus slechts eentje nodig.

Site: www.dyson.nl

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws