KIJK Tipt: ChessUp

KIJK-redactie

21 July 2021 09:00

ChessUp

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Casio GST-B400

Casio

Op zoek naar het dunste G-STEEL-horloge tot nu toe? Dan heb je geluk, want dat is deze GST-B400 van Casio. De polsklok is slechts 12,9 millimeter dik, dankzij een nieuwe module (die minder en kleinere onderdelen bevat) én een slanke en geoptimaliseerde lay-out (waarbij de onderdelen dichter op elkaar zijn geplaatst). Kost je een kleine 319 euro, maar dan heb je dus wel het dunste G-STEEL-horloge tot nu toe.

Website: www.casio.nl

ChessUp

ChessUp

Schaken te moeilijk? Niet met de ChessUp. Dit slimme schaakbord helpt beginners (en gevorderden) namelijk op weg. Want: je neemt een willekeurig schaakstuk vast, en de mogelijke zetten worden automatisch zichtbaar doordat de bereikbare speelvakjes oplichten – als je wilt zelfs met verschillende kleurcodes, afhankelijk van hoe slim (of dom) je move is. En klaarblijkelijk zitten heel veel mensen daarop te wachten, want het bord was een doorslaand succes op Kickstarter.

Lees meer op www.kickstarter.com

Slim sieraad Ava

Ava

We spelen een beetje vals met deze Ava. Het slimme armbandje, dat vrouwen helpt om hun vruchtbaarheid te monitoren, bestaat namelijk al een poosje. Wél nieuw is dat de gadget misschien nuttig is in coronatijden. Het smart-sieraad meet namelijk schommelingen in temperatuur, hartslag en ademhaling – en veranderingen in deze ‘fysiologische parameters’ kunnen duiden op een besmetting met COVID-19. Het UMC Utrecht is daarom een onderzoek gestart naar het gebruik van deze wearable. En daar willen wij best vals voor spelen.

Onderzoek het zelf op www.umcutrecht.nl

Deze en nog meer boeken en gadgets staan ook in het dikke zommernummer van KIJK.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws