KIJK Tipt: de Phone Cell

KIJK-redactie

09-02-2022 09:00:00

Phone cell

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Phone Cell

phone cell

Een kluis voor je telefoon. Dat is de Phone Cell, bedacht door een stelletje Nederlandse ontwerpers. Je propt je smartphone in de houder, plaatst de glazen stolp eroverheen, geeft in hoelang je niet met je beller bezig wilt zijn, zet het elektronische slot erop… en krijgt daar vervolgens natuurlijk enorme spijt van. Grappig design, bedoeld om de discussie over telefoonverslaving aan te zwengelen. Wees gerust: wij ontdekten deze gadget op onze tablet.

Check het ontwerp op www.phonecell.me

Hoor ik dit niet te weten?

hoor ik dit niet te weten

In dit boek van Hannes van Lier staan allerlei weetjes die je als volwassene geacht wordt te kennen, maar waarvan we soms toe moeten geven dat dit niet (meer) het geval is.

Uitgeverij Lannoo

Acer Aspire

Acer Aspire

Hierboven zie je best een groene laptop. Want: de behuizing bestaat voor 30 procent uit gerecycled plastic, het 15,6-inch FHD IPS-scherm is bijna volledig herbruikbaar, de verpakking kan worden omgetoverd tot een doe-het-zelf-laptopstandaard, en het besturingssysteem Windows 11 is heel gebruiksvriendelijk (al begrijpen wij ook niet goed wat dat er nu precies mee te maken heeft). Hoe dan ook: de Acer Aspire Vero AV15-51 is best een groene laptop.

Info op www.acer.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws