KIJK Tipt: waterdichte draagbare speaker van Sony

KIJK-redactie

12 October 2022 09:00

Sony XG300

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Samenspeler

Roland RP107 piano

Een piano voor het hele gezin. Op die manier wordt de RP107 van Roland in de markt gezet. En in de woonkamer dus. De digitale muziekmaker heeft een ruimtebesparende kast, zodat hij makkelijk in een toch al veel te druk huis past. Maar hij kent ook een splitmodus (waarbij twee spelers naast elkaar op dezelfde toonhoogte spelen), een bluetoothverbinding (voor het streamen van muziek en muzieklés), en een koptelefoonuitgang (waarvan je de functie zelf wel kunt raden). Play on!

Soundsamples op www.roland.com

Voetstuk

Voetstuk

Wij mensen beschouwen onszelf als superieur. Daarom probeert bioloog Mark Nelissen de mens in dit boek van zijn voetstuk te halen – met een flink portie humor.

Feestbeest

Sony XG300

Iedere partyganger kent het probleem: je bent op een fijn feestje en de negenennegentig aanwezige speakers doen netjes hun werk – maar je hebt eigenlijk nog één extra versterker nodig om echt van een knalfuif te kunnen spreken. Gelukkig is er nu de XG300 van Sony: een draagbare bluetooth-lawaaipapegaai met Party Connect, waardoor er tot wel honderd compatibele speakers kunnen worden aangesloten om gesynchroniseerd de muziek af te spelen. Eindelijk weer een echt feestje.

Eén exemplaar kost 300 euro, op www.sony.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 10/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt