KIJK Tipt: Lego Star Wars Landspeeder

KIJK-redactie

27-07-2022 09:00:00

LEGO speeder

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Lego-speeder

lego landspeeder

Dit is de Lego Star Wars Landspeeder-bouwset waar je naar op zoek was. Dat zegt Lego zelf in het bijbehorende persbericht. En verhip, de Deense blokkenmaker heeft wéér gelijk. Want met 1890 steentjes, afmetingen van 50 bij 30 bij 17 centimeter, twee bijbehorende minifiguurtjes, repulsorlift en thrust turbines, én urenlang bouw- en speelplezier… is dit inderdaad gewoon de Lego Star Wars Landspeeder-bouwset waar we naar op zoek waren.

Kost 200 euro op www.lego.com

Hear, hear

genki waveform

Multitasken met je oren. Dat is de insteek van de Genki Waveform. Deze hippe bluetooth-oordopjes zijn namelijk uitgerust met de nieuwe DualStreamtechnologie, die het mogelijk maakt om naar twee input devices tegelijk te luisteren. Bijvoorbeeld je gamemuziek én je chatgeluid, of je Zoomcollege én je favoriete liedjes. Dat klinkt veel mensen kennelijk goed in de oren, want zo’n vierduizend geldschieters investeerden samen ruim 822.000 op crowdfundwebsite Kickstarter.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Hebbeding?

samsung SSD

Een rugged SSD. Als je niet weet wat dat is, dan heb je hem waarschijnlijk ook niet nodig – maar de T7 Shield van Samsung is er dus eentje. De geheugenmachine heeft een leessnelheid van 1050 en een schrijfsnelheid van 1000 megabytes per seconde. Je kunt hem van een hoogte van 3 meter laten vallen zonder dat hij stuk gaat. Hij is wateren stofbestendig volgens IP65-normen. En toch weegt hij maar 98 gram en is hij zo klein als een bankpasje. Heel indrukwekkend allemaal, maar wat móét je er nou mee?

Meer op www.samsung.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 8/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws