KIJK Tipt: LEGO Mandalorian Razor Crest-set

KIJK-redactie

14 December 2022 09:00

Mandalorian Razor Crest-set

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Bomen

Bomen

In dit boek presenteert de Amerikaanse ecoloog Paul Smith helder en op een allesomvattende manier het belang van bomen voor de mensheid, voor de gezondheid van de aarde en voor onze toekomst.

Uitgeverij Terra

Razor Crest-set

Mandalorian Razor Crest-set

Nieuwe maand, nieuw belachelijk groot Star Wars-bouwpakket van LEGO. Deze keer is het de Mandalorian Razor Crest-set. Inderdaad: een verzameling gekleurde steentjes, waarmee je zelf een sterrenschip (namelijk het ST-70 class Razor Crest M-111 Assault Ship van bounty hunter Din Djarin) uit de Disneyserie The Mandalorian in elkaar kunt knutselen. Je krijgt ruim 6000 blokjes, die samen een speelgevaarte van zo’n 72 bij 50 bij 24 centimeter vormen. Moet genoeg zijn voor de komende dertig dagen, toch?

Vlieg naar www.lego.com

Schijntje

Darkfade zaklamp

De zaklamp die we wilden! Dat belooft YouTuber en productontwerper Giaco Whatever met de Darkfade. Nu wisten wij niet eens dát we een zaklamp wilden, maar kennelijk is het dus deze. Het handzonnetje valt op door twee ideeën: je kunt de lichtsterkte instellen door je hand te draaien en je kunt hem ontspannen vasthouden doordat de lens gekanteld is. Op crowdfundwebsite Kickstarter werd bijna vier ton opgehaald om dit product het licht te laten zien – dus heel veel lui wilden hem écht.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 12/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt