KIJK Tipt: Mandalorian Shaped Mug

KIJK-redactie

10-11-2021 09:00:00

Mandalorian mok

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Mandalorian-mok

Mandalorian

Ben jij op zoek naar een koffiemok in de vorm van de helm van de Mandalorian? Dan bof je. Want de Mandalorian Shaped Mug is precies dat. Volgens sommige bronnen is hij gemaakt van beskar en gesmeed door de Amourer. Volgens andere bronnen kun je er naast koffie ook chocomel, thee of whisky uit drinken. Maar dat kunnen we helaas niet bevestigen. Wel dit: de Mandalorian Shaped Mug is een koffiemok in de vorm van de helm van de Mandalorian.

Te bestellen via www.firebox.com

Dier, mens & traditie

tentoonstelling

Deze tentoonstelling laat je versteld staan van de kennis en vaardigheden van mens en dier en je ontdekt er hoe verschillende tradities door de jaren heen veranderd zijn.

Te zien in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam

luchtreiniger

We schrokken flink van de nieuwe Leitz TruSens. Die belooft namelijk ‘luchtreiniging afgestemd op persoonlijke voorkeur’, terwijl wij niet eens wisten dat we hierin een individuele smaak moesten hebben. Gelukkig bleek uiteindelijk dat je bij deze luchtreiniger gewoon een filter kunt kiezen: een allergie- en griepfilter tegen bacteriën en virusdeeltjes; een huisdierfilter tegen huidschilfers en haren; en een VOS-filter tegen geuren en vluchtige organische stoffen. Ook meteen geleerd dat onze persoonlijk voorkeur toch weer neerkomt op ‘doe ze maar allemaal’.

Meer info op www.leitz.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 11/2021, hier te bestellen.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws