KIJK Tipt: Ohmie The Orange Lamp

KIJK-redactie

06-10-2021 10:00:00

orange lamp

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Bambino-espressomachine

De coronacrisis heeft ons veel geleerd. Bijvoorbeeld dat drie zoenen geven bij een ontmoeting helemaal niet zo supernodig is als we dachten. En dat verjaardagsfeestjes met de familie kennelijk tóch geen moetje zijn. Maar ook dat onze huis-tuin-en-keukenkoffie bij nader inzien niet héél veel lekkerder is dan de pleur uit de verguisde kantoormachine. Daarom introduceert Sage Appliances de Bambino: een compacte en betaalbare espressomachine voor thuiszitters en thuiswerkers die wél iets lekkers willen. Bedankt, vreselijke pandemie, bedankt.

Proost op www.sageappliances.com

Sinaasappellamp

Je kunt waarschijnlijk van alles zeggen over de lampen in jouw huis, maar ze zijn niet gemaakt van gerecyclede sinaasappelschillen. Dat kan immers niet, want deze Ohmie The Orange Lamp is de éérste lamp gemaakt van gerecyclede sinaasappelschillen. Goed voor het milieu natuurlijk, zo’n oranje lamp die ook groen is. En een fijne conversation starter, want welke lamp is nog meer gemaakt van gerecyclede sinaasappelschillen? Precies.

Lees meer op www.ohmie-krilldesign.net

Nokia 6310

Oud en nieuw in één toestel. Da’s een beetje de insteek van de Nokia 6310. De mobiele telefoon ziet er namelijk (ongeveer) uit als de klassieker met datzelfde nummer, maar heeft stiekem wel heel wat moderne snufjes. Beter scherm, Bluetooth en Wi-Fi, micro-SD-kaartje en dat soort spul. Maar vooral belangrijk is dat er zelfs een hippere versie van het tijdloze Snake op staat. Oftewel: oud en nieuw én kerst in één toestel.

Meer specs op www.hmdglobal.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 10/2021, hier te bestellen.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer KIJK tipt