KIJK Tipt: Power Play van Tim Higgins

KIJK-redactie

01-09-2021 09:00:00

Power Play

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Power Play

Power Play

In dit boek vertelt auto- en technologieverslaggever Tim Higgins over Tesla’s drijfveren om de autoindustrie te veroveren. Hij weidt uit over de briljante innovaties én de mislukkingen, de moordende concurrentiestrijd en uiteraard over Elon Musk zelf.

Uitgeverij Het Spectrum

Bronchoscoop

KIJK Tipt

Hebben wij weer. Denken we een toffe game-joystick te hebben gevonden, is het gewoon een duf medisch ding. De EXALT Model B Single-Use Bronchoscope is een apparaat waarmee doktoren (onder meer) de luchtwegen van patiënten kunnen onderzoeken. Hij valt onder de single-use-lijn van Boston Scientific, die artsen aanmoedigt apparaten slechts eenmalig te gebruiken om besmettingen en infecties te verminderen. Heel goed en leuk allemaal, maar Pac-Man kun je er niet mee spelen.

Meer info op www.bostonscientific.com

Garmin Forerunner

KIJK Tipt

Ooit gaan hardlopen in de wildernis, zonder telefoon bij je, en je enkel verstuikt nadat je werd aangevallen door een beer of uitgleed over een nat eikenblad? Dan had je beter de Forerunner 945 LTE om je pols kunnen dragen, want dit sporthorloge van Garmin is – zoals de naam al doet vermoeden – uitgerust met LTE. Helaas betekent dit niet dat je ermee kunt bellen, maar je kunt er wél een noodbericht mee versturen naar je favoriete contacten. Beter dan niks.

Site: www.garmin.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 9/2021, hier te bestellen.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws