KIJK Tipt: de gloednieuwe Roomba Combo j7+

KIJK-redactie

23 November 2022 09:00

Roomba

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

The Energy Show

The Energy Show

Hoe zou de wereld eruitzien als hij op zonne-energie zou draaien? Deze vraag staat centraal in de tentoonstelling The energy show. Zon, zonne-energie en menskracht.

Tot en met 5 maart 2023 te bezoeken in Het Nieuwe Instituut, Rotterdam.

Droogpoetser

Roomba

Hoog en droog. Daarmee kun je het verkoopverhaal van de Roomba Combo j7+ wel samenvatten. De meeste robot-stofzuigers-en-dweilers tillen hun natte doek namelijk een béétje op zodra ze van je tegels of parketten op je tapijten of kleden rijden – maar als ze dat niet hoog genoeg doen, dan worden die matten nog altijd vochtig en goor. Deze nieuwe uitvinding verschuift de poetsdoek echter helemaal omhoog: naar boven op het schoonmaakapparaat. Hoog, droog en schoon.

Specs en filmpjes op www.irobot.nl

Opnemer

iZYREC

Wat zeg je? Deze iZYREC wordt gepromoot als de kleinste, lichtste en misschien wel beste voicerecorder op de markt. De minimachine van 4,3 bij 5 bij 0,6 centimeter weegt namelijk slechts 18 gram – maar heeft wel een batterij die 50 dagen stand-by blijft (en 36 uur kan opnemen), bevat 32 gieg aan eMMC-geheugen en gebruikt een 1536 Kbps HD-microfoon met noise cancelling. Ideaal voor interviews, vergaderingen, hoorcolleges en stiekeme onderzoeken van privédetectives.

Op www.izyrec.com lees je meer

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 12/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt