KIJK Tipt: de slimme tv Sony Z9J

KIJK-redactie

02-02-2022 09:00:00

slimme tv Sony

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Sony Z9J-tv

Sony Z9J

Deze tv imiteert de manier waarop mensen dingen zien. Wanneer wij objecten waarnemen, focussen we immers onbewust op bepaalde punten – en met ‘cognitieve intelligentie’ verdeelt de Z9J het scherm in meerdere zones, om zelf te detecteren waar die ‘focuspunten’ zich bevinden. Beeldelementen zoals kleur, contrast en detail worden vervolgens in onderlinge samenhang aangepast voor het beste resultaat, waardoor alles wordt gesynchroniseerd tot een levensecht geheel. Zeggen wij niet, maar zegt Sony – dus dan moet het waar zijn.

Meer op www.sony.nl

Korea

keramiekmuseum

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden ontsluiert met deze tentoonstelling – tot en met 21 augustus 2022 te bezoeken – de rijke en eeuwenoude cultuur van Korea.

Keramiekmuseum Princessehof

Raceklok

raceklok

Misschien ben jij net op zoek naar een kek polsklokje in de kleur championship white, de tint van de Honda RA271, in 1964 de eerste Japanse auto die meedeed aan een officiële F1-race, namelijk de grand prix van Duitsland, verreden op de Nürburgring in de deelstaat Rijnland-Palts, met de Amerikaanse coureur Ronnie Bucknum achter het stuur? Nou, dan bof je. De ECBS100HR Honda Racing Championship White Edition is namelijk precies dat.

Specs op www.edifice-watches.eu

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws