KIJK Tipt: Tussen glimlach en grimas

KIJK-redactie

26-01-2022 09:00:00

tussen glimlach en grimas

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij.

Tussen glimlach en grimas

Tussen glimlach en grimas

Elk dier heeft een uniek repertoire aan emoties tot zijn beschikking. Hoogleraar cognitieve psychologie Mariska Kret laat ons in Tussen glimlach en grimas zien welke verschillen en overeenkomsten tussen mens en dier er zijn.

Uitgeverij atlas contact

Wireless Gaming Mouse

muis

Een muis voor pro-gamers. Dat is de Logitech G303 Shroud Edition Wireless Gaming Mouse. Het is de originele G303-klikker, maar dan aangepast aan de wensen van Michael ‘Shroud’ Grzesiek, streamer en voormalig pro-gamer. De vorm is verbeterd, de zijknoppen zijn verplaatst, het gewicht is aangepast en er zijn markeringen toegevoegd om de vingergreeppositie te ondersteunen. Als je nu nog wordt ingemaakt met Counter-Strike, ligt het écht aan jezelf.

Klikkerdeklik naar www.logitechg.com

Sailor’s Compass

kompas

Sommige dingen verdwijnen nooit. Rugpijn na je dertigste, bijvoorbeeld. Of de middernachtberichtjes van je ex. De herinnering aan die keer dat je de juffrouw per ongeluk ‘mama’ noemde. En kompassen, kennelijk. Het Sailor’s Compass is namelijk gewoon een kompas. Weliswaar een kompas op zakformaat, van stevig materiaal, en erg mooi afgewerkt – maar nog steeds gewoon een kompas. Toch haalde de wegwijzer bijna 390.000 dollar op via crowdfunding.

Check de campagne op www.kickstarter.com

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 2/2022.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws