Laadpoort Tesla opent bij commando ‘open butthole’

Naomi Vreeburg

13-04-2021 14:15:00

commando

Dit is misschien wel de meest kinderachtige easter egg die tech-miljardair Elon Musk in zijn Tesla-auto’s heeft gestopt.

Entrepreneur, Tesla-CEO, SpaceX-baas, miljardair, Paypal-oprichter: Elon Musk kun je op veel manieren omschrijven. En gek genoeg is het woord ‘kleuter’ ook wel van toepassing op de ondernemer. In 2019 kondigde hij bijvoorbeeld al op Twitter aan dat hij Tesla-rijders de optie gaat geven scheet- of geitgeluiden te produceren als ze op hun claxon drukken.

En onlangs heeft een fan van het automerk nog een kinderachtige easter egg ontdekt. Als je de woorden ‘open butthole’ uitspreekt in een Tesla-wagen, opent de laadpoort, zo tweet hij. Met het spraakcommando ‘Close butthole’ laat je de poort logischerwijs weer sluiten.

Lees ook:

Veiligheid voorop

Al snel nadat de Tesla-master, zoals hij zichzelf op Twitter noemt, een filmpje maakte van de easter egg, volgden er meer video’s van mensen die hun Tesla de spraakcommando gaven. Deze laten zien dat het trucje werkt bij meerdere modellen, waaronder Model S en Model 3.

Niet bij al deze auto’s gaat de laadpoort overigens open; bij sommige luistert de kofferbak naar het commando, bij andere het dashboardkastje. Voor de veiligheid kun je maar beter niet ‘open butthole’ blèren tijdens het rijden. Je weet immers nooit precies wat er openvliegt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Koude ballen

Speciaal voor de Beavis and Butthead-fans onder de Tesla-rijders (ongetwijfeld een niche groep), werkt de spraakcommando ‘open bunghole’ ook. En voor wie geen genoeg kan krijgen van de grappige trucjes van het team van Elon Musk, nog even dit: als je tegen een Model S of Model 3 roept ‘My balls are cold’, wordt de stoelverwarming ingeschakeld…

Bronnen: Gizmodo, Teslarati

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes