Nieuw geluid voor Tesla-auto’s

Naomi Vreeburg

08-10-2019 15:59:25

Tesla-auto's

Elon Musk blijft van binnen een kleine jongen: hij wil Tesla-auto’s binnenkort scheet- en geitgeluiden laten maken.

Vanaf juli 2021 moeten elektrische auto’s geluid produceren om fietsers en voetgangers te laten weten dat de voertuigen naderen. Het moet klinken als een traditionele verbrandingsmotor inclusief verschil in toonhoogte tijdens het afremmen en optrekken. Saai, vindt entrepreneur Elon Musk. Middels een tweet kondigt hij dan ook aan andere geluiden in zijn Tesla-auto’s te verwerken.

Lees ook:

Scheetgeluiden

Musk is naar verluidt fan van de Monthy Pyton-films. In Monthy Python and the Holy Grail doen de ridders alsof ze op paarden rijden, terwijl iemand het geluid van het hoefgetrappel nabootst door kokosnoten tegen elkaar te slaan. Dit geluid zegt de topman te willen gebruiken bij naderende Tesla’s, evenals suizende wind.

En over wind gesproken: Musk wil Tesla-rijders de optie geven scheetgeluiden te produceren als ze op de claxon drukken. Voor mensen die dat te banaal vinden: geitengemekker als toeter behoort binnenkort ook tot de mogelijkheden als het aan de entrepreneur ligt.

Overigens zitten scheetgeluiden al in Tesla’s gebouwd. Met de app kun je de sensors in de stoelen namelijk omtoveren tot scheetkussens, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien. Je kunt zelfs kiezen wat voor soort ruftgeluid je ten gehore brengt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Regelgeving

Tesla-rijders in Nederland – en vrijwel alle Europese landen – zullen geen scheet- en geitgeluiden als toeter mogen gebruiken. De regelgeving laat niet toe dat claxons afwijken van de reguliere geluiden. Ook de kokosnoten moeten we toch echt achterwege laten. Partypoopers…

Bronnen: Engadget, The Verge, Tweakers.net

KIJK 10/2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJKPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes