Lamborghini presenteert speedboot

Laurien Onderwater

03-07-2020 08:59:00

Lamborghini speedboot

De Italiaanse autofabrikant brengt een snel bootje op de markt dat is geïnspireerd op zijn eigen hypercar Sián.

Vorig jaar liet Lamborghini heel wat mensen kwijlen toen het op de autoshow van Frankfurt zijn luxe sportwagen Sián presenteerde. En nu wil de autofabrikant ook de zee verfraaien. Het bedrijf heeft namelijk samen met jachtbouwer Italian Sea Group een speedboot ontworpen die is geïnspireerd op de hybridesportwagen.

Lees ook:

Snel schuitje

De speedboot heet Tecnomar for Lamborghini 63, verwijzend naar het jaar waarin het luxe automerk is opgericht, en beschikt over twee 2380 kilo wegende V12-motoren die elk 1471 kilowatt (2000 pk) leveren. Hiermee behaalt het jacht een topsnelheid van dik 110 kilometer per uur.

Wat kunnen we nog meer over het schuitje vertellen? Het is ruim 19 meter lang en weegt dankzij het gebruik van koolstofvezel zo’n 24.000 kilo, waardoor het vaartuig in de ultralichte bootcategorie wordt geplaatst. Het interieur en de brug zijn helemaal ontworpen in de stijl van Lamborghini. Hypermodern en strak dus. Het roer heeft de vorm van een sportstuur, de sportstoelen zijn afgewerkt in koolstofvezel, en er zijn twee startknoppen (een voor elke motor). Daarmee is het bootje de Lamborghini onder de speedboten, zeg maar.

speedboot
© Lamborghini

Dan wil je natuurlijk ook nog een prijs weten. Die is nog niet bekendgemaakt, maar je kunt zeker rekenen op een bedrag met zes nullen. Wel heeft Lamborghini aangegeven dat begin 2021 de eerste exemplaren zullen worden geleverd.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: New Atlas, Forbes

Beeld: Lamborghini

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Filmpjes

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?