Maak je auto zelfrijdend

KIJK-redactie

2016-11-11 09:00:28

comma one

Vanaf eind dit jaar kun je met een slim doosje je eigen auto omtoveren tot een zelfrijdend vehikel. 

Monteer een felgroen doosje dat iets groter is dan een mobieltje op je achteruitkijkspiegel, en zie daar: je gewone productieauto wordt zelfrijdend en ook nog zelflerend. Dat is de belofte die George Hotz hoopt waar te maken met zijn Comma One. Zijn ‘bouwpakket’ kost net geen 1000 dollar. Bekijk het filmpje hieronder!

De Comma One zal niet werken op elk type auto. Er is een minimum aan sensors en besturingselektronica nodig – denk dus aan moderne modellen. Verder is het geen systeem dat je automatisch van deur naar deur brengt. Maar wel een waarmee je van stadsrand naar stadsrand komt zonder je stuur aan te raken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Dit filmpje wordt ook besproken in de rubriek ‘Blankesteijns bites’ in KIJK 12/2016. Dit nummer ligt in de winkel van 17 november tot en met 14 december. 


Meer Artikelen

tijdelijk Gratis verzending

We begrijpen dat je niet staat te springen om nu naar de supermarkt te gaan om een exemplaar van KIJK uit de schappen te grissen. Bestel onze edities online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten.