Maak je eigen lichtgevende kersttrui

Naomi Vreeburg

15 December 2020 12:00

kersttrui

Een lichtgekleurde sweater, led-lichtjes en een Arduino: het zijn de hoofdingrediënten om een techy kersttrui in elkaar te knutselen.

Kerst is onlosmakelijk verbonden met familie, vrienden, lekker eten. Kortom: gezelligheid. Helaas gooit het coronavirus behoorlijk wat roet in het eten. Om de feestdagen toch een beetje vrolijk door te komen, kun je natuurlijk nog altijd een foute kersttrui aan doen. En bij KIJK zien we dan het liefst truien met een wetenschappelijk of technologisch thema.

>>> Lees ook: De leukste KIJK-cadeaus voor onder de boom! <<<

En daarom konden we de kersttrui die knutselaar Barry Abrams maakte wel waarderen. Met behulp van een Arduino, een hele zwik led-lichtjes, en het vermogen om met een soldeerbout om te gaan wist Abrams een doodgewone sweater om te toveren in een trui die een lichtshowtje weggeeft.

a person wearing an Arduino-powered LED sweater in front of a Christmas tree

De (Engelstalige) handleiding voor het maken van de kersttrui vind je hier. Denk overigens niet dat je er 1, 2, 3 mee klaar bent: het duurt wel een aantal uur voordat je je gepimpte sweater af hebt. Maar hé, dan heb je ook wat.   

Bron: Popular Science

Beeld: Barry Abrams

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws