Messerschmitt geeft driewieler nieuw leven

André Kesseler

05 May 2021 13:13

driewieler

Het Duitse bedrijf Messerschmitt komt met twee gemoderniseerde versies van de legendarische Kabinenroller.

Ze komen af en toe voorbij in televisieprogramma’s als Salvage Hunters Classic Cars of American Pickers: de Messerschmitt Kabinenroller (KR). Een volwassen vent ziet er in zo’n kleine driewielers, die niet voor niets de bijnaam ‘Sneeuwwitjes doodskist’ kreeg, een beetje lullig uit. En toch hebben ze iets.

Dat vinden andere mensen kennelijk ook, want een beetje Messerschmitt levert veel geld op en er zijn bedrijven die ze in gemoderniseerde vorm op de markt brengen. Een paar jaar geleden was daar bijvoorbeeld de tweepersoons ‘fietsversie’; de Veloschmitt. Maar nu wil Messerschmitt Werke zelf een nieuwe poging doen. Ditmaal met een brandstof- én elektrische ultralichte roadster. En die moet een waardig eerbetoon worden aan de originele Kabinenrollers uit de jaren 50 en 60 (foto hieronder).

Lees ook:

driewieler

Ze worden alleen wat lichter dan het origineel (195 kilo tegen de 230 kilo zware oervader) door gebruik te maken van een glasvezelversterkte kunststoffen carrosserie en het chassis op te bouwen uit honingraatstructuren van aluminium en staal.

Pittige driewieler

Er komen twee modellen: de KR202 Sport en de KR-E5000. De KR-202 (foto hieronder) krijgt een een 7,3-pk 125cc eencilinder motor en een automatische versnellingsbak. Hij haalt maximaal 90 km/u,  weegt slechts 220 kilo en kan op een tankinhoud van slechts 6 liter maar liefst 160 kilometer afleggen.

De elektrische aandrijving van de KR-E5000 levert met 5000 Watt een vergelijkbaar vermogen (6,7 pk), maar haalt daarmee een topsnelheid van 160 km/u. Alleen is de actieradius heel wat kleiner. De lithium-ijzerbatterij, die in 4 tot 6 uur is op te laden, is maar goed voor een bereik van slechts 80 kilometer, dat overigens kan worden vergroot door een tweede batterij aan te schaffen.

driewieler

Inclusief bagagerek

Messerschmitt Werke heeft inmiddels in de Spaanse fabriek de productie voor de beide modellen opgestart. De KR-202 Sport gaat ongeveer 11.000 euro kosten en de KR-E5000 zo’n 13.000 euro. Daarvoor krijg je een dropje van een voertuig, uitgerust met een AM/FM/Bluetooth radio en een verchroomd bagagerek.

Bronnen: Messerschmitt Werke, New Atlas

Beeld: Messerschmitt Werke

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws