Polestar presenteert driewieler Re:Move

Laurien Onderwater

12 March 2021 09:00

Polestar Re:Move

De Zweedse autofabrikant, onderdeel van Volvo Car Corporation, komt met een wel erg opmerkelijk elektrisch voertuig.

Vond je de eerste paar keren dat je een Tesla zag rijden nog bijzonder, tegenwoordig scheuren ze overal. Zeldzamer is een Polestar ‘in het wild’ spotten. Toch zie je deze elektrische auto, gebaseerd op Volvomodellen, ook steeds vaker. Pas echt gek zullen mensen opkijken als ze op het fietspad worden ingehaald door deze driewieler: de Polestar Re:Move.

Lees ook:

Polestar Re:Move

Re:Move is het resultaat van een samenwerking tussen Polestar, de Zweedse motorbouwer Cake, de Duitse industrieel vormgever Konstantin Grcic, de Noorse aluminiumleverancier Hydro en Wallpaper Magazine. Oftewel, een ietwat ongewone collaboratie.

Veel details zijn er over het voertuig nog niet bekend. Wel weten we dat het lichtgewicht wagentje volledig elektrisch is, een frame heeft van gerecycled aluminium en zo’n 270 kilo aan lading kan vervoeren. De bedrijven zien dan ook een toekomst in de transport weggelegd voor Re:Move. Verder is het voertuig smal genoeg om over fietspaden te rijden. Fietsers kunnen zich dus over niet al te lange tijd niet alleen ergeren aan e-bikes, maar ook aan e-trikes.

Polestar Re:Move
De Polestar Re:Move

Op 17 maart zal de officiële introductie van Re:Move plaatsvinden. Waarschijnlijk zullen er dan meer details bekend worden gemaakt. Intussen heeft Polestar laten doorschemeren dat het deze herfst een werkend prototype zal onthullen.

Bronnen: Engadget, New Atlas

Beeld: Polestar

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer Nieuws