Mijlpaal: Tesla produceert miljoenste auto

Laurien Onderwater

10-03-2020 14:25:46

Tesla Model Y

Elon Musk heeft ongetwijfeld een fles champagne ontkurkt, want de elektrische autobouwer heeft vandaag 1 miljoen Tesla’s gefabriceerd.

Twaalf jaar nadat Elon Musk aan het roer van Tesla staat, heeft het bedrijf zijn miljoenste elektrische voertuig van de band laten rollen: een rode Model Y. Dat liet Elon Musk vanmorgen weten op Twitter.

Even leek het erop dat Tesla dit langetermijndoel niet zou halen. Het dealde in 2018 namelijk met flinke productieproblemen, maar die zijn inmiddels verholpen.

Lees ook:

Gigafabriek

De Tesla Y lijkt erg op de Model 3, maar staat iets hoger ‘op zijn poten’ en heeft plastic rondom de wielkasten. De bedoeling is dat dit model volgend jaar ook in Nederland verkrijgbaar is.

Tesla Model Y. © Tesla

Op naar de volgende miljoen elektrische auto’s! En gezien het feit dat Tesla afgelopen december zijn derde gigafactory opende, zal het niet nog eens twaalf jaar duren voor de autobouwer deze tweede mijlpaal bereikt.

Bronnen: Twitter, Engadget, Tweakers

Beeld: Elon Musk/Tesla

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis