Video opgedoken waarin Tesla-bestuurder slaapt

Laurien Onderwater

11-09-2019 10:59:32

Tesla-bestuurder tesla slaapt

Volgens Tesla zelf zou het om een flauwe grap gaan, anderen zijn ervan overtuigd dat de bestuurder wel degelijk ligt de tukken. Bekijk het filmpje.

Sommige mensen stellen zich erg argwanend op tegenover innovaties, maar er bestaat ook zoiets als te veel vertrouwen op nieuwe technologieën. Een goed voorbeeld daarvan is de autopiloot van Tesla’s. Zo zijn er al video’s opgedoken van mensen die achter het stuur van de zelfrijdende auto een hamburger eten. Maar het filmpje dat onlangs in de VS is opgedoken, gaat nog verder. Daarin is te zien hoe bestuurder en bijrijder een uiltje knappen.

Lees ook:

Dutten

De auto raasde met circa 90 kilometer per uur over de snelweg in Newton, Massachusetts. De Amerikaan Dakota Randall was degene die het voorval filmde toen hij de Tesla, met daarin twee mannen die knock-out lijken, voorbij zag komen rijden. Volgens Randall zat een van de twee mannen zelfs met zijn hoofd tussen zijn knieën te slapen.

Verder vertelde Randall aan NBC dat hij toeterde om de bestuurder te proberen wakker te maken. Na een minuut naast de Tesla te hebben gereden en het voorval te hebben gefilmd, versnelde de Amerikaan en liet de slapende bestuurder achter. Randall had niet de politie gebeld. Deze is wel op de hoogte van het filmpje, maar heeft de slapende bestuurder nog niet kunnen achterhalen.

Hoax?

Een woordvoerder van Tesla laat in een reactie weten dat “veel van deze video’s gevaarlijke grappen of hoaxes lijken” en dat het besturingssysteem van Tesla bestuurders er herhaaldelijk aan herinnert om betrokken te blijven. Ook verbiedt het systeem het gebruik van de autopilot als de chauffeur waarschuwingen negeert.

Randall daarentegen twijfelt: “Van mijn kant was het zeker geen grap. Misschien deden de mensen in de auto alsof ze sliepen, maar ik ben sceptisch.”

Bronnen: The Guardian, Bright

Beeld: 123RF

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK!Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes