Musk wil Tesla’s met mensen laten praten

Laurien Onderwater

13-01-2020 00:55:00

musk

Met de upgrade zou je niet meer je raampje open hoeven te doen om iets naar een voorbijganger te schreeuwen.

Vanaf juli 2021 moeten elektrische auto’s geluid produceren om fietsers en voetgangers te laten weten dat de voertuigen naderen. Het moet klinken als een traditionele verbrandingsmotor inclusief verschil in toonhoogte tijdens het afremmen en optrekken. Daar doet Elon Musk nog een schepje bovenop: hij wil Tesla-auto’s laten roepen naar en praten met verkeersdeelnemers, zo verklapte hij onlangs.

Lees ook:

Straatpraat

Zondag plaatste Musk een kort filmpje op Twitter waarin hij de nieuwe technologie toont. Twee Tesla’s passeren elkaar als een auto opeens zegt: “Nou, sta daar niet zo, stap in!” Veel meer heeft de CEO niet bekendgemaakt over de upgrade, alleen dat het niet om een grap zou gaan.

Het is dan ook niet zeker of bestuurders rechtstreeks met voorbijgangers kunnen praten via de speakers of dat een spraakassistent dat doet. Hoewel wij nog moeite hebben om het nut ervan in te zien, denkt Engadget dat het wel degelijk handig kan zijn. “Je kunt een onoplettende voetganger waarschuwen zonder dat je je raampje hoeft te openen of hem afschrikt met je claxon”, schrijft de website.

Natuurlijk zou Musk Musk niet zijn als zijn nieuwe feature ook nog een kinderlijk element bevat: via de speakers zouden Tesla’s ook scheetgeluiden in de richting van andere verkeersdeelnemers kunnen maken. Of zoals de entrepreneur het zelf verwoordt: “Your car will be able to fart in their general direction”, verwijzend naar zijn favoriete film Monthy Python and the Holy Grail.

Bronnen: Twitter, Engadget, MashablePodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws