Schone oordopjes, plantlamp en een LEGO-portret

KIJK-redactie

20-08-2020 11:59:00

plantlamp

Zelfreinigende earbuds, LEGO art en de Piranha Plant Posable Lamp: een selectie van de gadgets die we bespreken in de nieuwe editie van KIJK.

(G)oor

Oordopjes vol met oorsmeer, zweet, schimmel en huidschilfers. Ons vermoeden is dat er bijna geen mensen zijn die daar vrolijk van worden. En daarom bedacht LG de Tone Free: twee draadloze earbuds die zichzelf (in het oplaaddoosje) reinigen met ultraviolet licht. Natuurlijk beloven de dopjes ook een realistisch en helder geluid, een ergonomisch ontwerp, een comfortabele pasvorm en meer van dattum… Maar wat heb je daaraan als je gadget vol geelbruine prutsmurrie hangt? Precies.

Kost geld op www.lg.com

Portretpret

Iets nieuws van LEGO. Altijd leuk. Deze keer is het LEGO Art: een viertal bouwsets waarmee je op een leeg blokjescanvas een steentjesportret van je favoriete pop culture icon kunt creëren. Kies uit Andy Warhols versie van Marilyn Monroe, de vier koppen van The Beatles, of de personages uit de Marvel-filmwereld of het Star Wars-universum. Bij iedere kit zit bovendien een unieke ‘soundtrack’ met muziek en verhaaltjes over jouw helden. Het is LEGO, het is nieuw… en het is leuk.

Voor ongeveer 120 euro per stuk, op www.lego.com

Plantlamp

plantlamp

Een lamp, maar dan in de vorm van een piranha-plant en een warp-pipe. Of een piranhaplant en een warp-pipe, maar dan in de vorm van een lamp. Waar jij je het best bij voelt. Hoe dan ook: de Piranha Plant Posable Lamp van Firebox is uiteraard een geinig hebbeding voor fans van Super Mario. Een fraai detail in je woonkamer, je werkkamer, je slaapkamer, of je kasteel waarin de vloer uit lava bestaat.

Uiteraard op www.firebox.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Haal nu het extra dikke zomernummer in huis