ReCharge, dat schept een band

André Kesseler

06-03-2020 08:59:00

goodyear recharge

In moderne auto’s is er van alles veranderd, maar de banden waar al die fraaie techniek zich op voortbeweegt niet zo zeer. Goodyear wil op dat gebied een revolutie ontketenen.

Natuurlijk moeten we het stukje hierboven wel een beetje nuanceren. Winterbanden, vierseizoenenrubber… er is wel degelijk vooruitgang geboekt. Toch wil bandengigant Goodyear grotere stappen zetten met de reCharge, de band van de toekomst.

Lees ook:

De aanpasband

Het idee is dat het loopvlak van de band zich continu aanpast aan de weersomstandigheden en zelfs aan het rijgedrag van de bestuurder. Dat gebeurt met een materiaal dat vanuit een soort inktpatronen in de as via gaatjes in de band naar buiten wordt geperst. Je kunt dus zelf kiezen hoe je wilt rijden en welke cartridge je daarvoor nodig hebt. Een wat zachtere compound voor de winter, wat harder voor de lange afstanden.

Dat klinkt allemaal nog wel erg sciencefiction. Vooral als je weet dat aan het goedje ‘synthetische spinrag’ wordt toegevoegd en dat het materiaal zelf wordt gemaakt van een rubbersoort op basis van paardenbloemen. Kortom: leuk idee, maar we moeten het nog zien. Gelikt filmpje. Dat wel.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Bronnen: Popular Science, Goodyear

Beeld: Goodyear

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Nieuws