Robotkat Qoobo voor een prikkie?

Laurien Onderwater

07-01-2020 11:59:54

Petit Qoobo

Kun je niet voor een ‘echte’ kat zorgen? Dan biedt de kleine, robotische poes Petit Qoobo een uitkomst.

Genoeg kattenliefhebbers kunnen het pluizige beest niet in huis halen, omdat ze daarvoor te klein wonen, de partner allergisch is of omdat het van de huisbaas niet mag. Speciaal voor deze mensen is ruim twee jaar geleden Qoobo door het Japanse Yukai Engineering ontwikkeld: een zacht, rond kussen met een kattenstaart eraan.

De originele versie is alleen vrij groot en heeft een prijskaartje. Het kussen staat op Amazon te koop voor 149 dollar en daar komen nog 50 dollar verzendkosten bij. Mede om deze reden heeft het Japanse bedrijf een kleinere, goedkopere versie ontworpen. Maak kennis met Petit Qoobo – de robotkitten!

Lees ook:

Petit Qoobo

Net als in de grote Qoobo zit in Petit Qoobo een accelerometer, een meetapparaat dat een versnelling kan meten, verstopt. Als je het kussen aait, registreert de accelerometer de beweging en zwiept de staart heen en weer. Je kunt de robot 8 uur lang strelen voordat zijn batterij moet worden opgeladen. Nieuw aan de kleine variant is dat hij ook vibreert en zo het spinnen van een kat nabootst.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

CES 2020

Het idee van Qoobo komt van een vrouw die verhuisde naar een appartement waar geen huisdieren waren toegestaan. Ze moest haar kat dan ook achterlaten bij haar ouders. Het gemis van het beestje inspireerde haar om het kussen te ontwikkelen. Volgens de vrouw kan het aaien van de robot ook therapeutisch werken en depressies en angsten verminderen.

Petit Qoobo maakt deze week op technologiebeurs CES in Las Vegas zijn debuut. Hoeveel de kitten gaat kosten, is nog niet bekend, maar op de website van TechCrunch valt te lezen dat hij ongeveer de helft goedkoper zal zijn.

Bronnen: TechCrunch, Engadget

Beeld: Qoobo

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes