Handige muis, kat-skater en een topklok

KIJK-redactie

15-10-2020 11:00:00

kat-skater muis

Een draadloze muis voor mensen met grote handen, een krab-skateboard voor katten en de Galaxy Watch 3: een selectie van de gadgets die we bespreken in de nieuwe editie van KIJK.

Handig

Weet je wie ook bestaan? Mensen met grote handen. Maar daar hoor je nooit iets over in het nieuws. En dat terwijl deze mensen in het dagelijks leven allerlei vervelende uitdagingen tegenkomen. Klein bestek, miezerige schoenveters, minieme aanraaktoetsen op petieterige smartphones, en natuurlijk piepkleine computermuizen. Gelukkig is er nu de Logitech M190 Full-Size Wireless Mouse: een vertragingsvrije klikmuis met een contourvorm ontworpen voorgrotere handen. Eindelijk gerechtigheid.

Klik met je kleine rotmuis naar www.logitech.com

Kat-skater

Wat iedereen irritant vindt? Katten die aan meubelstukken knagen en krabben. Nou ja, eigenlijk katten überhaupt wel. Maar katten die aan meubelstukken knagen en krabben zijn nog extra irritant. Daarom presenteert Suck UK nu het Cat Scratch Skateboard: een skateboard van corrugated card, speciaal gemaakt zodat je poezenbeest er graag aan zal knagen en krabben. Nog altijd irritant, hoor, maar toch net wat minder.

Irritante kat niet inbegrepen, op www.suck.uk.com

Topklok

De Galaxy Watch 3 kan alles. Het nieuwe slimme horloge van Samsung heeft namelijk geavanceerde sensortechnologie, waarmee hij je zuurstofsaturatie, je bloeddruk en je hartslag in de smiezen houdt. Bij een harde val stuurt hij bovendien direct een hulpbericht naar een contactpersoon. Ook kan hij (afhankelijk van de uitvoering) zo’n 430 tot 650 euro uit je portemonnee laten verdwijnen. Én hij vertelt je hoe laat het is. Indrukwekkend.

Info op www.samsung.com

Tekst: Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKEMeer Nieuws

NIEUW!

Voor deze special hebben we de beste verhalen uit de eerste tien jaar van KIJK uit de archieven opgeduikeld om antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat is er veranderd tussen vroeger en nu?