Verken zelf CERN’s deeltjesversneller

Laurien Onderwater

15-03-2016 10:30:30

LHC

Vanuit je luie stoel in 360 graden de LHC bekijken: het kan!

Een filmploeg van BBC World News reisde onlangs af naar Zwitserland om het tunnelcomplex van de deeltjesversneller LHC (Large Hadron Collider) te filmen. Ze kwamen naar buiten met genoeg materiaal voor een filmpje dat een spectaculaire 360-graden-ervaring biedt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Op je desktop kun je met je muis slepen om te bepalen welke richting je op wilt kijken (voor de Apple-gebruikers onder ons: bekijk het filmpje niet met Safari). Nog leuker wordt het als je de YouTube-app op je smartphone gebruikt. Je kunt dan je telefoon bewegen om te bepalen waar je naar kijkt. Voeg hier een Google Cardboard Viewer aan toe en opeens lijkt het alsof je zowaar 100 meter onder de grond staat naast de grootste door mensen gemaakte machine.

CERN biedt ook rondleidingen aan kleine groepen aan. Maar mocht je geen zin hebben om naar Zwitserland te reizen, dan biedt dit 360-graden-beeld een bijna net zo waanzinnige belevenis.

Bronnen: Popular Science, Gizmodo Australia

Beeld: CERNPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Filmpjes