Wie brengt de zelfrijdende auto op de markt?

KIJK-redactie

26-10-2015 13:00:57

Welk bedrijf gaat ons aan een zelfrijdende auto helpen? Deze drie giganten dingen mee. 

Er wordt al een aantal jaar flink mee geëxperimenteerd: de zelfrijdende auto. Maar we kunnen nog steeds geen eigen exemplaar op de kop tikken. Wanneer kunnen we zo’n ‘onbestuurd’ voertuig op de markt verwachten? En welk bedrijf gaat voor de primeur zorgen? Deze drie giganten strijden om de eer.

Tesla: Dit bedrijf verwacht de eerste te zijn met een volledig zelfrijdende auto. In 2020 denkt CEO Elon Musk dat de auto klaar is voor gebruik. Het zal daarna nog twee tot drie jaar duren voordat de auto’s op de weg mogen rijden. Nu is de fabrikant vooral bekend om zijn elektrische auto’s.

Google: Eigenaar van de meest geteste zelfrijdende auto tot nu toe. De auto’s van Google hebben ongeveer 3 miljoen kilometer gereden. Tijdens de testritten vonden er veertien ongelukken plaats. Niet één keer werd de crash veroorzaakt door de zelfrijdende auto. Bij het laatste ongeluk raakten drie medewerkers van Google gewond.

Apple: de Britse krant The Guardian zegt over documenten te beschikken waarin staat dat Apple een zelfrijdende auto ontwikkelt. De tech-gigant kan met zijn geld en kennis een geduchte concurrent worden van Google. Investeerders van Apple vroegen afgelopen maart of het bedrijf Tesla wil kopen. Apple CEO Tim Cook probeerde de vraag te ontwijken.

Deze tekst maakt deel uit van het artikel ‘Roboheer in het verkeer’, te vinden in KIJK 11/2015. Deze editie ligt in de winkel tot en met 18 november. 

Tekst: Johan HardemanPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen