Geld maakt wél gelukkig – soms

KIJK-redactie

01 June 2011 13:00

Vrouw in bad vol geld

Een verschrikkelijk cliché vertelt ons dat geld niet gelukkig maakt. Dus waarom zou je je leven lang hard werken voor een dikke bankrekening?

Simpel: het cliché is niet waar, zo bewijzen verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Van geld word je onder bepaalde voorwaarden wel degelijk blij.

Voor ultiem geluk moet je wél meer verdienen dan je buurman, je directe collega of je beste vriend. Wie per jaar drie ton binnenharkt, maar tussen bankdirecteuren woont die dat bedrag alleen al als eindejaarsbonus opstrijken, zal zich minder gelukkig voelen dan iemand die zich financieel superieur voelt aan zijn omgeving, zo ontdekten Britse onderzoekers.

Daarnaast is het voor je gemoed beter een uurloon te krijgen, dan een vast maandsalaris te ontvangen. Dat komt doordat uurloners zich bewuster zijn van het aantal verdiende euro’s.

Geld maakt dus gelukkig, maar tot een zeker maximum. Tot een salaris van 58.000 euro per jaar word je van elke extra euro een beetje blijer, daarna stomp je af en heeft een nieuwe salarisverhoging geen invloed meer op je geluk.

Dit is een fragment van de rubriek ‘In 5 minuten geld’, te vinden in KIJK 7/2011, in de winkel van 3 tot en met 30 juni.

Meer informatie:

Beeld: Shutterstock


Meer Artikelen