Tentoonstelling Foodtopia is origineel en interactief

Naomi Vreeburg

27-03-2015 11:00:04

Bij tentoonstelling Foodtopia kom je op een speelse en originele manier meer te weten over ontwikkelingen op het gebied van eten. 

Hoe moeten we in 2050 de 9 miljard hongerige mondjes op een duurzame manier voeren? De wetenschap is continue op zoek naar voedingsinnovaties om het antwoord te geven. De tentoonstelling Foodtopia laat je kennis TENTOONSTELLING Foodtopiamaken met deze mogelijke oplossingen, zoals kweekvlees en voedsel uit de 3D-printer.

En dit doet Museum Boerhaave op een hele interactieve en originele manier. Zo kun je aan dingen ruiken en reageer je met boontjes op verschillende stellingen. Verder krijg je kennis over voedselproductie door middel van kleurrijke infographics en leer je meer over het Nederlandse eten aan de hand van balanceerde bordjes.

Maar de klapper is toch wel de bewegende opstelling aan het einde van de tentoonstelling (zie foto). Verschillende dienbladen met onder andere insectenlolly’s en robots prijken op een lopende band. Plaats er een naast je neer en voedselexpert Louise O. Fresco legt je in een kort filmpje uit wat je ziet en geeft je zo voer tot nadenken.

**** | Museum Boerhaave, Leiden | entree volwassene €9,50 | tot en met 1 novemberPodcast KIJK en luister via JUKE


Meer Artikelen