‘Twee lezers hebben mijn maagzweer op hun geweten’

VB

19 November 2011 16:00

Vivianne d'oh

Mijn twaalfvingerige darm bevindt zich op moment van schrijven ergens vlak onder mijn strottenhoofd. Want er stond een fout op de cover van KIJK 12/2011. Op. De. Cover.

Zenuwslopend en garant staande voor slapeloosheid. Een restyling van je kind, je magazine, is geen sinecure. Aan de ene kant kun je niet wachten tot je hem voor het eerst in handen hebt, aan de andere kant ben je als de dood voor een vroeggeboorte. Hebben we écht geen stommiteiten over het hoofd gezien?

De dag dat KIJK van de persen rolt ben ik nooit te genieten. Noem het perfectionisme, noem het pure faalangst: maar pas als ik obsessief door de editie heb gebladerd en kan stellen dat alles er prima uitziet, zakt mijn twaalfvingerige darm weer netjes terug naar normale positie (jawel, dat kan wél).

En helaas, waarde lezer, kan ik dit maal met je delen dat mijn twaalfvingerige darm zich op moment van schrijven ergens vlak onder mijn strottenhoofd lijkt te bevinden. Het arme ding is niet van pure opluchting weer neder gedaald, het ding is recalcitrant blijven zitten. Want… (mijn hart voegt zich nu bij het darmdeel)… er stond een fout op de cover van KIJK 12/2011. Op. De. Cover. Geen joekel van een taalfout (waarnaar ik dwangmatig blijf speuren tot KIJK écht naar de drukker moet). Nee… het is erger: het betreft een inhoudelijke fout.

Twee oplettende lezers hebben me er inmiddels mee geconfronteerd en hebben daarmee ook mijn vers ontstane maagzweer op hun geweten (waarvoor dank)… ‘De strijd tussen Google en Samsung: alles over patenten’, staat er. Laat de halve digitale wereld nu met elkaar in oorlog zijn, maar juist níet Google en Samsung. Beide zijn wel in conflict met het oh zo sympathieke Apple, maar niet met elkaar.

En juist ik had die fout moeten zien. Ik verslind technieuws als dit dagelijks. Ik wéét wie met wie in clinch zit en ik geniet ervan als ware het een soap. En tóch zag ik dit over het hoofd. Dus bij deze bied ik jou, beste lezer, mijn oprechte excuses aan. Het zal niet meer voorkomen. Hoop ik. Er is echt geen plek voor nog meer omhooggeschoten organen…


Meer Artikelen