Spiderman-animatronic komt naar Disneyland

Karlijn Klei

02 February 2020 11:18

spiderman

Bezoekers van attractiepark Disney Californië vangen deze zomer wellicht glimp op van superheld Spiderman. Geen man in pak, maar een robot die op grote hoogte heldhaftige stunts uithaalt.  

Disney’s robotacrobaat Stickman is een eind gekomen. Hoewel de androïde stok prachtige salto’s maakte, was er aan zijn uiterlijk nog wel iets te verbeteren. In 2018 zagen we hoe zijn opvolger al aardig in superheldensfeer kwam, en het stevig testen lijkt nu ook echt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Disney kondigde onlangs aan dat er vanaf aankomende zomer en animatronische Spiderman tussen de attracties van het park in Californië door suist.

Lees ook:

Avengers

In het filmpje dat het park naar buiten bracht, is te zien hoe Spidey hoog boven een attractie vliegt, een paar coole salto’s en flips maakt en vervolgens tussen de gebouwen weer verdwijnt. Om de animatronische super in actie te zien, moeten bezoekers van het attractiepark Disney Californië naar het Avenger Campus dat in de zomer van 2020 opent.

Het parkonderdeel staat geheel in het teken van de helden uit de populaire Marvelreeks. Zo is het de bedoeling dat bezoekers naast Spiderman ook de rest van het Avengers-team tegen het lijf kunnen lopen, zoals Ant-man en The Wasp, Black Widow, Doctor Strange, The Guardians of the Galaxy en Iron Man.

Robo-acrobaat

Net als zijn voorgangers is robo-Spidey ontwikkeld door Disney’s ontwerp- en ontwikkelingsafdeling Imagineering – een samenvoeging van de Engelse woorden imagination en engineering – en Stunttronics. Met behulp van een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop kan de humanoid robot aan een touw zwaaien, coole poses aannemen, zijn baan in de lucht aanpassen.

Om de robo-Spidey te zien, begeven de bezoekers van het Disney California zich naar het Avenger Campus, een parkonderdeel dat geheel in het teken staat van de helden uit de populaire Marvelreeks. Zo is het de bedoeling dat bezoekers naast Spiderman ook de rest van het Avengers-team tegen het lijf kunnen lopen, zoals Ant-man en The Wasp, Black Widow, Doctor Strange, The Guardians of the Galaxy en Iron Man.

Bronnen: Disney Parks, Engadget

Beeld: Disney, Marvel


Meer Filmpjes