Picture Perfect: tortelraafjes

Loys Bakker

18-10-2021 09:00:00

raaf

Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een winnende foto van twee verliefde raven.

In de wit besneeuwde bossen van Canada stuitte fotograaf Shane Kalyn op een stel raven, dat elkaar liefdesliedjes opdroeg terwijl ze samen een huisje bouwden. Ze richting hun nestje al tijdens de winter in, want eind februari worden de eerste jongen verwacht. Het mannetje zoekt naar mos, takjes, en steentjes. Deze geeft hij aan het vrouwtje, die er een comfortabele kribbe van maakt. De samenwerking, begeleid door serenades, versterkt hun band. Dat is ontzettend belangrijk, want raven zijn monogame dieren; ze blijven de rest van hun leven samen.

Lees ook:

Met dit liefdevolle tafereel is Kalyn één van de winnaars van de Wildlife Photographer of the Year 2021 geworden. Zijn plaat, The Intimate Touch, wordt nu in het Natural History Museum in Londen tentoongesteld.

Inmiddels zullen de kleintjes van deze ouders groot zijn geworden. Zij zijn nu ongetwijfeld op zoek naar hun eigen levenspartner.

Bronnen: The Guardian, Vogelbescherming

Beeld: Shane Kalyn

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! Podcast KIJK en luister via JUKE


Meer Foto's