KIJK tipt: biologisch luisteren

KIJK-redactie

27 December 2023 09:00

Man met zonnebril en zwarte Hyphen Aria-oortjes.

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: oortjes waarmee je ‘biologisch’ kunt luisteren.

Ongehoord

Hand houdt een wit Hyphen Aria-oortje vast waarmee je biologisch kunt luisteren

Biologisch luisteren. Wij kenden het ook niet. Maar dat is waar de Hyphen Aria op inzet. De vederlichte air conduction earbuds gaan wel in je oren, maar versperren niet je gehoorkanaal. Daardoor kun je muziek of podcasts luisteren én je omgeving horen. Bovendien krijg je een natuurlijkere geluidservaring. Een beetje alsof je een surround-sound-systeem in je oren hebt, maar dan zonder dat je een surround-sound-systeem in je oren hebt – of zoiets. Hoe dan ook: biologisch luisteren, wij hebben er wel oren naar.

Je vindt de doppies op rollingsquare.com

Streamermicro

ECM-S1 streamermicrofoon van Sony in zwart.

Ben jij een streamer? Dan is de ECM-S1 van Sony voor jou gemaakt! Dat is namelijk een draadloze streamermicrofoon, die ondanks het compacte formaat en het lichte gewicht is uitgerust met drie microfooncapsules en die garant staat voor heldere, hoogwaardige geluidsopnames met een vlakke frequentierespons, een lage intrinsieke ruis én een minimale audiovertraging, zodat je zowel buiten als binnen eenvoudig en snel toch hoogwaardige opnames of livestreams kunt maken. Oftewel: een kekke mic voor streamers.

Meer specs én meer foto’s op sony.com

Hack je hersenen

Cover van boek Hack je hersenen.

In Hack je hersenen lees je welke technieken er zijn om je brein te hacken. Zo kunnen artsen depressieklachten verminderen met magnetische pulsen en leren verlamde patiënten robotarmen aansturen dankzij hersenimplantaten.

Meer info op bijvoorbeeld newscientist.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 1/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Rolling Square


Meer KIJK tipt