KIJK Tipt: deze weegschaal is geen weegschaal

KIJK-redactie

22 November 2023 09:00

Man staat op de Body Scan Connected Health Station-weegschaal en meet een ECG.

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een niet-weegschaal.

Weegschaal

De Body Scan Connected Health Station-weegschaal naast een smartphone met een app.

Deze weegschaal is geen weegschaal. Dit is namelijk het Body Scan Connected Health Station van elektronicabedrijf Withings. En natuurlijk bepaalt deze machine gewoon je gewicht, maar hij meet óók je hartslag en je vaatleeftijd en je vetpercentages. O ja, en je segmental body composition, je electrodermal activity, je basal metabolic rate en je wij-weten-ook-niet-precies-wat-het-is-maar-het-klinkt-allemaal-erg-belangrijk. Kost je 400 dollar, maar dan heb je dus wel een totale gezondheidscheck in een niet-weegschaal.

Meer medische termen op withings.com

Newstalgia

JBL speaker met een jaren-zevetig-uiterlijk.

Nieuwe technologie in een oud jasje. De JBL Authentics 500 heeft namelijk een jaren-zeventig-uiterlijk, met een aluminium frame, een nep-lederen bekleding en een Quadrex-grille. Binnen in de speaker vind je dan wel weer gewoon hedendaagse wifi- en bluetooth-verbindingen, Dolby Atmos, toegang tot spraakassistenten en automatische self-tuning. Voor fans van Led Zeppelin én voor fans van Harry Styles dus.

De website is jbl.com

Mapping Modernity

Bijzondere kaart van Londen die te zien is in de Mapping Modernity-tentoonstelling.

Aan de hand van 250 kaarten vertelt deze tentoonstelling – tot en met 28 januari 2024 te bezoeken in Design Museum Den Bosch – het verhaal van onze wereld en hoe mensen die naar hun hand wilden zetten.

Meer info op designmuseum.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 11-12/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Withings

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt