KIJK tipt: Gotham City van LEGO

KIJK-redactie

23 April 2024 09:00

Batman Gotham City Skyline LEGO

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een LEGO-skyline van Gotham City.

Batmanblokjes

De LEGO DC Batman Gotham City Skyline-set

Misschien droom jij er als bewonderaar van Batman al langer over om met 4210 plastic steentjes de skyline van zijn woonplaats Gotham City na te bouwen. Bij voorkeur een versie gebaseerd op Batman: The Animated Series, natuurlijk. En het liefst in een driedimensionale vorm, van ongeveer 42 bij 76 bij 6 centimeter. Nou, dan is dít jouw moment. In 2024 bestaat Batman namelijk 85 jaar… en wordt de LEGO DC Batman Gotham City Skyline-set geïntroduceerd.

Bouwplannen op lego.com

Campioen

MX Brio webcam van Logitech

De beste webcam die Logitech ooit maakte? Volgens de Zwitserse fabrikant zelf is dat deze nieuwe MX Brio. De computercamera, gericht op streamers en vergaderaars, biedt Ultra HD 4K-resolutie voor scherpe beelden, kunstmatige intelligentie voor automatische lichtcorrectie en twee beamforming microfoons voor helder geluid. Kost je zo’n 229 euro, maar dan heb je dus wel de beste webcam die Logitech ooit maakte.

Specs en plaatjes op logitech.com

Hoax

Omslag van Hoax, boek van Jan-Willem van Prooijen

Hoe gaan mensen in complottheorieën geloven? Is het gevaarlijk? Sociaal psycholoog Jan-Willem van Prooijen, die het verschijnsel complotdenken onderzoekt, beantwoordt deze en meer vragen in zijn nieuwste boek.

Meer info op bijvoorbeeld bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt