KIJK tipt: doorzichtig laptopscherm?

KIJK-redactie

01 May 2024 09:00

ThinkBook Transparent Display Laptop Concept met doorzichtig beeldscherm

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een laptop met een doorzichtig beeldscherm?

Doorzichtig

ThinkBook Transparent Display Laptop Concept

Kijk nou! Een laptop met een doorzichtig beeldscherm. Dat belooft het ThinkBook Transparent Display Laptop Concept van Lenovo, onlangs gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. De rekenmachine van 17,3 inch werkt met micro-leds en kunstmatige intelligentie en Joost-weet-welke-technologieën-nog-meer. Helaas is de computer op dit moment nog een proof of concept en geen concreet product, waardoor ook specs, prijzen en verschijningsdata voorlopig niet in zicht zijn.

Iets meer info op lenovo.com

Lichtmicro

Seiren V3 Chroma van Razer

Wat hebben kerstbomen, fietshelmen en kunstgebitten met elkaar gemeen? Ze worden mooier met een paar lampjes erin. Datzelfde geldt kennelijk voor usb-microfoons. De Seiren V3 Chroma van Razer is namelijk een supercardioïde condensatormicrofoon met RGB lighting customization. Dit betekent dat hij in verschillende kleurtjes kan oplichten, afhankelijk van de gebeurtenissen in je videogame of je stream. Heb je natuurlijk helemaal niets aan, maar is wel mooi.

Kost 150 euro op razer.com

Criminele vrouwen?

Criminele vrouw

Vaak denken we uitsluitend aan mannen bij misdrijven als mishandeling, moord, bankroof en oplichting. Onterecht. Deze tentoonstelling, tot en met 3 november 2024 te zien in het Museum van de Vrouw in Echt, behandelt vrouwelijke criminelen.

Meer info op museumvandevrouw.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 5/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: LEGO

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt