KIJK tipt: deze drone fladdert rond als een vogel

KIJK-redactie

21 February 2024 09:00

Vrouw in kleurrijke trui houdt de vogeldrone X-Fly vast.

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een dronevogel.

Vogeldrone

Vrouw in kleurrijke trui houdt de vogeldrone X-Fly vast.

Vlieg op! De X-Fly is een drone, maar dan wel een drone die kan rondfladderen als een vogel. Het apparaatje heeft namelijk geen propellers of stoommotoren, maar lichtgevende flappervleugels die licht geven en… flapperen. Je bestuurt hem met een speciale app of met een nog specialere joystick. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Het antwoord is ja.

Vlieg naar bionicbird.com voor meer

Groen

Aspire Vero 16

Wat is ie groen! Met de Aspire Vero 16 claimt Acer een CO2-neutrale computer te hebben geknutseld. De behuizing is bijvoorbeeld voor 60 procent gemaakt van PCR-materiaal. De textuur aan de buitenkant bevat geen vluchtige organische stoffen of toevoegingen. Het touchpad is geproduceerd met ocean-bound plastic dat anders in zee zou belanden. De verpakking bestaat uit gerecycled materiaal. En de resterende milieubelasting zou worden goedgemaakt met CO2-compensatie. Da’s zo groen dat we helemaal vergaten naar de specs te kijken.

Vanaf mei te vinden via acer.com

Rewilding

Cover van het boek Rewilding

In dit boek beschrijven geograaf Paul Jepson en auteur Cain Blythe het idee achter rewilding, een bepaalde manier van natuurherstel, en de fundamenten waarop die is gestoeld. 

Meer info op bijvoorbeeld bruna.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 3/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: BionicBird

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt