KIJK tipt: een synthesizer, akkoordenspeler en drumkit in één

KIJK-redactie

19 June 2024 09:00

Loom Multidimensional MPE MIDI-controller

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een synthesizer slash akkoordenspeler slash drumkit.

Muziekmaker

Loom

Behalve de cola die je als betaling krijgt, is er maar één ding leuk aan optreden met een lokaal bandje: de jaloerse blikken van medemuzikanten wanneer ze ontdekken dat je een duur slash zeldzaam slash raar stukje gear gebruikt. Speciaal hiervoor lijkt de Loom bedacht. Dit is een Multidimensional MPE MIDI-controller die je kunt gebruiken als synthesizer slash akkoordenspeler slash drumkit en die er óók nog eens lekker maf uitziet. Aardig succes op crowdfundsite Kickstarter, waar honderden muzikanten zich al verheugden op de volgende gig.

Campagne op kickstarter.com

Nieuw tijd

Viceroy 16 Piece Watch Winder Cabinet

Het is een nieuwe tijd. Voorbij is de eeuw dat je kon opscheppen met één belachelijk duur horloge. Tegenwoordig moet je als patser minstens zestien van die ondingen bezitten. En je moet ze natuurlijk bewaren in het Viceroy 16 Piece Watch Winder Cabinet van Wolf: een design-achtig kastje dat jouw favoriete uurwerken netjes uitstalt én netjes opwindt. Zo’n pronkmeubel kost weliswaar bijna 16.000 euro, maar het is nu eenmaal een nieuwe tijd.

Extra plaatjes op wolf1834.com

De grote illusie

De tentoonstelling De Grote Illusie – 200 jaar Virtual Realities, tot en met 1 september te bekijken in het Teylers Museum in Haarlem, neemt je mee terug naar de roots van virtual reality, augmented reality en fakes.

Meer info op teylersmuseum.nl

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 6-7/2024.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt