KIJK Tipt: fiets met ruimte voor twee

KIJK-redactie

07 June 2023 09:00

Phatfour FLX

Welke boeken moet je lezen, welke tentoonstelling is een bezoek waard en wat zijn de nieuwste gadgets? KIJK praat je bij. Deze keer: een duo-fiets.

Vette fiets

FLX fatbike van Phatfour

Groot bereik en plek voor twee. Dat is de korte pitch van FLX, een nieuwe fatbike van de Nederlandse fabrikant Phatfour. De elektrische soort-van-fiets kan namelijk tot 100 kilometer tjaffen (met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur) en heeft een langwerpig zadel waar met gemak twee volwassenen op passen. Zo’n vette fiets (verkrijgbaar in geel, groen of zwart) kost je helaas wel wat, namelijk nét geen 1500 euro per persoon.

Fiets naar phatfour.com

Ongehoord

Era 300 speaker van Sonos

Volgens Sonos zelf is de Era 300 een krachtige speaker, die is ontwikkeld voor de beste beleving van ruimtelijke audio. De Era 300 heeft namelijk zes krachtige drivers, en dat is ongekend voor een enkele speaker. De drivers sturen het geluid naar links, naar rechts, naar  voren en naar boven – voor revolutionaire audioprestaties die de luisteraars in het centrum van hun muziek en films plaatsen. Kost je 500 euro, maar volgens Sonos heb je dan dus wel wat.

Meer promopraatjes op sonos.com

Doggerland

Het gereconstrueerde gezicht van Krijn, de ‘eerste neanderthaler van Nederland’

Deze tentoonstelling, te bezoeken tot en met 29 oktober in het Huis van Hilde, Castricum, neemt je mee op een tijdreis van een miljoen jaar naar een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld.

Meer info bij Huis van Hilde

Deze en nog meer tips, boeken en gadgets staan ook in KIJK 6-7/2023.

Tekst: KIJK-redactie/Rik Peters

Openingsbeeld: Sjors Massar/Phatfour

Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK! 


Meer KIJK tipt